Eerbetoon voor ongeneeslijk zieke marinier.

By 26 september 2019 Geen categorie

Recent hebben wij als stichting H.E.A.R.T. middels een financiële bijdrage kunnen meehelpen aan een fantastische dag voor een ongeneeslijk zieke marinier en Feyenoord-fan in de Kuip.

De dag is binnen een week door zijn collega’s van het Korps Mariniers en zijn naasten georganiseerd met de fantastische medewerking van Mariniers Ziekenboeg Stichting Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds, Feyenoord Business Club, Feyenoord Rotterdam,Korps landelijk politiediensten,Karel Doorman Fonds en financiële/morele steun van collega’s en oud collega’s. Wij zijn echt onder de indruk hoe snel dit geregeld is, hieronder een verslag van de dag:

Om 12.00 werd hij thuis met zijn vriendin opgehaald. Voor hem was het uiteraard een verassing wat we gingen doen. Hij wist dat hij een drankje ging doen met een “klein” groepje collega’s.
Naarmate hij dichterbij Rotterdam kwam en uiteindelijk Rotterdam zuid binnen reed kreeg hij al een voorgevoel waar we zouden belanden.
Bij de Kuip aangekomen werden hij en zijn vriendin ontvangen door een aantal collega’s die hun door de spelerstunnel van Feyenoord loodsten.

Zij werden toen door een lange erehaag van collega’s, onder luid applaus en met muzikale ondersteuning van Lee Towers, door de tunnel, langs het veld richting de eretribune geleid. Hier werden hij en zijn vriendin ontvangen door familie.
Hierna hadden alle aanwezigen de tijd om zich te verzamelen in de zaal “Vereniging” in de Kuip.

Nadat hij en zijn familie zich in de zaal hadden aangesloten werd hij door zijn commandant toegesproken.
Hij maakte kort maar krachtig duidelijk dat eenieder hier was om hem te steunen in de strijd tegen deze rot ziekte en dat wij er voor hem en zijn familie zijn tot het einde.
Uiteraard was dit allemaal ontzettend bijzonder en emotioneel en het heeft indruk gemaakt op elke aanwezige deze dag.

Als afsluiting van de middag hebben we hem en zijn vriendin laten ophalen met de helikopter van de Politie Landelijke Eenheid. Echt een mooi moment toen de heli kwam aanvliegen en hem pal naast de ingang van de Kuip neerzette.
Na een fotomoment met eenieder is hij samen met zijn vriendin weggevlogen onder weer een oorverdovend applaus van elke aanwezige.

Wij kunnen alleen maar afsluiten met de volgende tekst:

When you walk through a storm
Hold your head up high
And don’t be afraid of the dark
At the end of a storm
There’s a golden sky
And the sweet silver song of a lark
Walk on through the wind
Walk on through the rain
Though your dreams be tossed and blown
Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone
You’ll never walk alone
Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone
You’ll never walk alone